duminică, 24 aprilie 2011

Un hacker român a atacat serverele Agenţiei Spaţiale Europeane

Hacker-ul, cunoscut sub numele de TinKode, a postat pe blogul său - duminică - o listă de adrese de e-mail care par să aparţină angajaţilor agenţiei, împreună cu datele de conectare şi parolele lor de autentificare pe serverele FTP ale ESA. El nu şi-a dezvăluit metoda folosită pentru hacking.

Purtătorul de cuvânt al ESA a confirmat atacul şi a declarat că acesta a afectat în special serverele de mail, folosite de agenţie pentru schimburi de date între ESA şi partenerii săi. Cu alte cuvinte, atacul lui TinKode nu a afectat întreaga structură de lucru, iar site-ul primar nu a fost compromis.

El a mai spus că atacul a compromis doar securitatea serverelor publice, dar aceasta nu constituie un indicator de încredere pentru viitor, astfel încât ESA a promis să-şi consolideze nivelul de securitate a sistemului său informatic.

În momentul interviului, toate serverele compromise erau deja scoase din uz, ele urmând a fi repuse în funcţiune după ce măsurile de securitate vor fi actualizate. Această securizare va dura mai multe zile.

În pofida atacului hacker-ului român, activitatea ştiinţifică a ESA nu a fost afectată, ea continuând la fel ca şi înainte, a adăugat purtătorul de cuvânt.

sursa : realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu